Τεχνολογία Φορτοεκφορτώσεων

Επιλέξτε πρακτικές, ακίνδυνες και αξιόπιστες λύσης για την σωστή και αποτελεσματική φορτοεκφόρτωση στην βιομηχανία σας

Οι υδραυλικές ράμπες αποτελούν απαραίτητα συστήματα για την γρήγορη και ασφαλή διακίνηση προϊών από τις αποθήκες. Προσφέρουν μέγιστη στιβαρότητα γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ των φορτηγών και της ράμπας αντισταθμίζοντας έτσι την διάφορα ύψους για ακίνδυνη και ομαλή μεταφορά.

Οι φυσούνες στεγανοποίησης προστατεύουν τα εμπορεύματα και το προσωπικό από καιρικές συνθήκες και ρεύματα, εξοικονομώντας ενέργεια ακόμα και κατά την διάρκεια της φορτοεκφόρτωσης. Είναι ιδανικές για κάθε χρήση και προσαρμόζονται σε όλα τα φορτηγά

Οι σταθμοί φορτοεκφόρτωσης συνδυάζουν τις υδραυλικές μπάρες και τις φυσούνες, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη μονάδα για μέγιστη ασφάλεια. Αποτελούν την εύκολη και ιδανική λύση, εφόσον μπορούν να εγκατασταθούν εκ των υστέρων σε υπάρχοντα κτίρια, εκμεταλλεύονται πλήρως την αποθηκευτική επιφάνια και μειώνουν τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Υδραυλικές ράμπες

Οι υδραυλικές ράμπες αποτελούν μελετημένες λύσεις για την ακριβή αντιστάθμιση της διαφοράς μεταξύ του δαπέδου του εκάστοτε φορτηγού και της ράμπας φόρτωσης για εύκολη και ασφαλή εκφόρτωση. Αποτελούνται από 2 κυλίνδρους ανύψωσης και έναν κύλινδρο για τα χείλη, για να είναι σε θέση να ανταποκριθούνε σε όλες τις πιθανές καταστάσεις. Επίσης είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες διακοπής κινδύνου στους κυλίνδρους ανύψωσής, σε περίπτωση λανθασμένου χειρισμού ή πρόωρη αναχώρηση του φορτηγού, οι βαλβίδες ασφαλίζουν αστραπιαία για την αποφυγή ατυχήματος. Ανάλογα τις ανάγκες σας διατίθενται σε 2 κατηγορίες:

Τύπος HLS-2 Με Αρθρωτό Χείλος

Η υδραυλική ράμπα HLS-2 με αρθρωτό χείλος μήκους 450mm αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για μεταφορές ιδιαίτερα βαρίων εμπορευμάτων, κατασκευάζεται από αντιολισθητικό χάλυβα και μπορεί να αντέξει έως και 180kN. Επίσης χαρακτηρίζεται για το γρήγορο και ασφαλή ξεκίνημα, στην αρχή της λειτουργίας το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα φέρνει την πλατφόρμα στην υψηλότερη θέση και ανοίγει αυτόματα το αρθρωτό χείλος, στη συνέχεια χαμηλώνει, έως ότου το χείλος ακουμπήσει την επιφάνεια φόρτωσης.

Ακόμα ιδιαίτερο πλεονέκτημα, αποτελούν οι μεντεσέδες, είναι ανοιχτής κατασκευής για να εμποδίζουν την συγκέντρωση ακαθαρσιών και το ραβδωτό τους σχήμα σε συνδυασμό τον ειδικό τρόπο διάταξης προσδίδει στην ράμπα μέγιστη σταθερότητα.

Τύπος HTL-2 Με Τηλεσκοπικό χείλος

Στην υδραυλική ράμπα HΤL-2 το τηλεσκοπικό χείλος μπορεί να προεκταθεί ή να συμπτυχθεί από 500 ή ακόμα και 1000mm, με ακρίβεια εκατοστού, με την βοήθεια ειδικών πλήκτρων χειρισμού. Με αυτόν τον τρόπο έχετε πλήρη έλεγχο της ράμπας και εκμεταλλεύεστε όλη την επιφάνεια φόρτωσης.

Η στιβαρή πλατφόρμα κατασκευάζετε από έλασμα βολβοειδούς διατομής, με δυνατότητα επιλογής επιφάνειας αμμοβολή ή επίχριση με βαφή πολυουρεθάνης και είναι σε θέση να αντέξει φορτίο 60kN και κατόπιν παραγγελίας έως και 180kN .

 Το τηλεσκοπικό χείλος αποτελείται από έλασμα βολβοειδούς διατομής και διαθέτει σχισμές μέσα στις οποίες συγκολλούνται οι δοκοί, με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πρόκλησης ζημιών είτε από εσφαλμένο χειρισμό είτε από λανθασμένη υποβάσταξη του βάρους και εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη και διαρκώς αξιόπιστη ολίσθηση του.

Ακόμα οι ράμπες  μπορούν να τοποθετηθούν εσωτερικά στο χώρο σας, πίσω από την πόρτα, προσφέροντας καλύτερη θερμομόνωση.

Συστήματα Ελέγχου και Εξαρτήματα

Αυτοματοποιήστε την υδραυλική ράμπα σας με μονάδα ελέγχου HÖRMANN. Μια ολοκληρωμένη λύση, με υψηλή ανθεκτικότητας σε εξωτερικές συνθήκες και χτυπήματα, με άπειρες δυνατότητες.

Βασικό σύστημα ελέγχου

420S για υδραυλικές ράμπες με αρθρωτό χείλος
420S για υδραυλικές ράμπες με αρθρωτό χείλος
420T για υδραυλικές ράμπες με τηλεσκοπικό  χείλος
420T για υδραυλικές ράμπες με τηλεσκοπικό χείλος

Πολλαπλά συστήματα ελέγχου, με δυνατότητες όπως ένδειξη λειτουργίας και σφαλμάτων, μενού σέρβις με μετρητές συντήρησης κύκλων και ανάλυση σφαλμάτων, και σύνδεση εξωτερικών εξαρτημάτων διακόπτες, αισθητήρες, φωτοκύτταρα, φως ράμπας, καταχώρηση οδηγού.

445S για υδραυλικές ράμπες με αρθρωτό χείλος
445S για υδραυλικές ράμπες με αρθρωτό χείλος
460S για υδραυλικές ράμπες με αρθρωτό χείλος
460S για υδραυλικές ράμπες με αρθρωτό χείλος
445T για υδραυλικές ράμπες με τηλεσκοπικό  χείλος
445T για υδραυλικές ράμπες με τηλεσκοπικό χείλος
460T για υδραυλικές ράμπες με τηλεσκοπικό  χείλος
460T για υδραυλικές ράμπες με τηλεσκοπικό χείλος

Φυσούνες προστασίας

Οι φυσούνες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προστατεύουν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα και το προσωπικό από καιρικές συνθήκες, εμποδίζουν τα ρεύματα αέρος και εξοικονομούν ενεργειακό κόστος. Τα κεντρικά και τα πλευρικά πτερύγια, διπλής ενισχυμένης ύφανσης από μονόκλωνες ίνες επενδυμένα με PVC, σε συνδυασμό με το γαλβανισμένο, πιεζόμενο πλαίσιο, συνθέτουν μια σταθερή, ευέλικτη και ανθεκτική στο σχίσιμο κατασκευή.  

Ταιριάζουν άψογα σε όλα τα μεγέθη φορτηγών, ακόμα και αν η στάθμευση του δεν γίνει με ακρίβεια, η στεγανοποίηση πάντα θα λειτουργεί. Αυτό οφείλεται στην κατασκευή των βραχιόνων, οι οποίοι συνδέουν το μπροστινό και το πίσω πλαίσιο. Είναι εύκαμπτοι και εμποδίζουν ζημίες από πρόσκρουση.

Βραχίονας σύνδεσης
Ψαλιδωτός βραχίονας
Ψαλιδωτοί βραχίονες, χαμηλό μοντέλο

Βασική έκδοση φυσούνας τύπου DS

Μοντέλο ράμπας με βραχίονα σύνδεσης
Μοντέλο ράμπας με ψαλιδωτό βραχίονα
Μοντέλο διαδρόμου με ψαλιδωτό βραχίονα

Έκδοση φυσούνας για μεγαλύτερη συχνότητα χρήσης τύπου DT

Μοντέλο ράμπας με βραχίονα σύνδεσης
Μοντέλο ράμπας με ψαλιδωτό βραχίονα
Μοντέλο διαδρόμου με ψαλιδωτό βραχίονα

Οι φυσούνες DT είναι η ιδανική λύση σε περιπτώσεις όπου η φορτοεκφόρτωση γίνεται επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Διακρίνονται για την μεγάλη διάρκεια ζωής τους και το ελάχιστο κόστος συντήρησης. Προαιρετικά για επιπλέον ασφάλεια  και στήριξη μπορούν να τοποθετηθούν γωνιακά μαξιλάρια.

Φουσκωτές φυσούνες τύπου DAS - DAK

Μοντέλο ράμπας DAS-3
Μοντέλο διαδρόμου DAS-G-3
Μοντέλο ράμπας DAK-3

Οι φυσούνες τύπου DAS- DAK αποτελούνται από φουσκωτά μαξιλάρια, ειδικά κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό κουρτίνας. Προσφέρουν εξαιρετική στεγανοποίηση και εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διείσδυση της εξωτερικής θερμοκρασίας στο κτίριο, καθιστώντας τις φυσούνες την μοναδική λύση για ψυκτικές αποθήκες ή για μεγάλους χρόνους φορτοεκφόρτωσης. Μετά τη στάθμευση του φορτηγού ο ανεμιστήρας φουσκώνει τη φυσούνα γύρω από το όχημα και στεγανοποιεί πλήρως το χώρο της μεταφοράς εντός λίγων δευτερολέπτων. Όταν τελειώσει η φόρτωση απενεργοποιείται ο ανεμιστήρας και ξεφουσκώνουν τα μαξιλάρια γρήγορα και εύκολα με την βοήθεια των εσωτερικών συρμάτων και αντίβαρων. Ο τύπος DAK-3 συνιστάται ιδιαίτερα για αναρτώμενα εμπορεύματα όπως υφάσματα και μεταφορές κρεάτων. Το άνοιγμα φόρτωσης παραμένει πλήρως ανοιχτό, χάρη στο φουσκωτό πάνω μαξιλάρι, προκειμένου να μεταφερθούν απευθείας τα εμπορεύματα στο σύστημα μεταφοράς.

Πλατφόρμες και σταθμοί φορτοεκφόρτωσης

Οι φυσούνες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προστατεύουν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα και το προσωπικό από καιρικές συνθήκες, εμποδίζουν τα ρεύματα αέρος και εξοικονομούν ενεργειακό κόστος. Τα κεντρικά και τα πλευρικά πτερύγια, διπλής ενισχυμένης ύφανσης από μονόκλωνες ίνες επενδυμένα με PVC, σε συνδυασμό με το γαλβανισμένο, πιεζόμενο πλαίσιο, συνθέτουν μια σταθερή, ευέλικτη και ανθεκτική στο σχίσιμο κατασκευή.  

Η επένδυση της πλατφόρμας στους τοίχους και στην οροφή γίνεται από ειδικά πάνελ τύπου “σάντουιτς” με πολυουρεθάνη προσφέροντας ηχομόνωση, θερμομόνωση και ακίνδυνη φορτοεκφόρτωση.

Στην βάση της πλατφόρμας, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε το τύπο της υδραύλικής μπάρας είτε HLS-2 είτε HTL-2 και την διάταξη της με τα ειδικά συμπληρώματα σε γωνίες 30°,45° ή 60° για εξοικονόμηση χώρου και ευρύτερο περιθώριο ελιγμών.

Υδραυλική ράμπα HLS-2 αρθρωτό χείλος
Υδραυλική ράμπα HTL-2 τηλεσκοπικό χείλος
Υδραυλική ράμπα σε διάταξη γωνίας
Πλατφόρμες σε διάταξη γωνίας για εκμετάλλευση χώρου

Gallery

Καλέστε μας άμεσα για να κάνουμε δωρεάν, μια οικονομοτεχνικη μελέτη στον χώρο που σας ενδιαφέρει.