Μηχανισμοί ανοιγόμενης καγκελόπορτας

Εν αντιθέσει με τους συρόμενους μηχανισμούς αυλόπορτας οι ανοιγόμενοι βραχίονες είναι δυσκολότεροι στην τοποθέτηση τους και απαιτούν ακρίβεια και μεθοδολογία ως προς τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή.

Σχέδιο ηλεκτρoλογικής αναμονής για ανοιγόμενους 2 φύλλα και αξεσουάρ

Καταρχήν, είναι επιτακτική η επίβλεψη της πόρτας που θα τοποθετηθούν οι μηχανισμοί από εξουσιοδοτημένο συνεργείο έτσι ώστε να εξακριβωθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε οι μηχανισμοί να λειτουργούν ομαλά και απροβλημάτιστα. Καλό είναι ο πελάτης να επικοινωνήσει μαζί μας πριν την παραγγελία της πόρτας ή κατά τον σχεδιασμό αυτής για να επιλύσουμε μαζί όλες τις διαφορές και τις απαιτήσεις και να προτείνουμε την καταλληλότερη λύση. Είναι συχνό το φαινόμενο να έρχονται πελάτες σε εμάς με τελειωμένη την πόρτα, που δεν έχουν υπολογίσει τις απαιτήσεις των μηχανισμών ή τις μοίρες που απαιτούν ή ακόμα και έχουν κατασκευάσει τελείως ακατάλληλες πόρτες, στις οποίες δεν μπορεί να τοποθετηθεί μηχανισμός.

Μην εμπιστεύεστε τον κατασκευαστή της πόρτας, γιατί μπορεί να μην γνωρίζει από μηχανισμούς. Ελάτε σε εμάς πριν την κατασκευή για να σχεδιάσουμε από κοινού την πόρτα.

Απαιτήσεις - Κριτήρια επιλογής μηχανισμών

Οι σημαντικότερες απαιτήσεις που πρέπει να προσέξουμε είναι οι αποστάσεις Χ (από 13cm έως 30cm) και Y (από 13cm έως 30cm) έτσι ώστε οι μηχανισμοί μας να βγάζουν τις απαιτούμενες μοίρες, να πιέζουν σωστά την πόρτα μας και να δουλεύουν σωστά και ξεκούραστα. Γενικά απαιτούνται λαμπάδες για την στήριξη των μηχανισμών.

Ο κάθε μηχανισμός έχει τις δικές του απαιτήσεις. Όταν δεν τηρούνται οι απαιτήσεις του κατασκευαστή ο μηχανισμός δουλεύει με δυσκολία και θα είναι γρηγορότερη η φθορά του.

Σημαντικό κριτήριο επιλογής μηχανισμού αποτελεί η μορφολογία της πόρτας. Το μήκος και τα κιλά είναι τα σημαντικότερα κριτήρια και ακολουθεί το σχέδιο της πόρτας. Διαφορετικός μηχανισμός θα τοποθετηθεί σε μια ανοιχτή πόρτα με σχέδιο και διαφορετικός σε μια τυφλή πόρτα που δεν εκτονώνεται ο αέρας. Μπορεί να έχουμε μια ελαφριά πόρτα 2,00m μήκος αλλά να είναι τυφλή και να απαιτείται πολύ μεγαλύτερος μηχανισμός από τον προβλεπόμενο γιατί αναπτύσσεται αέρας που δυσκολεύει το κλείσιμο και το άνοιγμα της πόρτας.

Ανοιχτές καγκελόπορτες

Κλειστές καγκελόπορτες

Καλό είναι επίσης η πόρτα να έχει πατούρα στον πρωτεύον φύλλο ενώ είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί μηχανικό στοπ στο κλείσιμο της πόρτας διαφορετικά δεν θα πιέζουν οι μηχανισμοί και θα μπερδεύετε η πλακέτα γιατί δεν θα έχει ίδιο σημείο αναφοράς κλεισίματος.

Οι μηχανισμοί ανοιγόμενης πόρτας προδιαγράφονται για οικιακή χρήση ή για εντατικήβιομηχανική χρήση και κατηγοριοποιούνται με βάση το μήκος και τα κιλά. Η LOWEDOORS συνεργάζεται με πολλούς και επώνυμους οίκους του εξωτερικού και διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στην τοποθέτηση ανοιγόμενων μηχανισμών αυλόπορτας. Η LOWEDOORS προτείνει έως καλύτερη και πρώτη προς επιλογή λύση, την κορυφαία εταιρία αυτοματισμών BFT του ομίλου SOMFY. O κάθε μηχανισμός έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά έτσι ώστε να ικανοποιούν οποιαδήποτε επιθυμία πελάτη.

Πατήστε πάνω για να δείτε αναλυτικά τo έντυπο με τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών και όλα τα αξεσουάρ

Ηλεκτρομηχανικά μπράτσα
Υδραυλικά μπράτσα
ΑΤHOS AC A μπράτσα

Ηλεκτρομηχανικοί βραχίονες για καγκελόπορτες ανοιγόμενες του οίκου BFT, τύπος PHOBOS για 4 μέτρα έως και 5οο κιλά ,ATHOS 40 για 4 μέτρα έως και 400 κιλά, KUSTOS για 4 μέτρα έως 400 κιλά.

PHOBOS BT A 24V για 4μ έως 500
ATHOS AC A 25 και 40 230 για 4μ έως 400
ΚUSTOS BT A (ULTRA) 24 για 4μ έως 400 κιλά

Ηλεκτρομηχανικοί βραχίονες με άρθρωση για καγκελόπορτες ανοιγόμενες του οίκου BFT, τύπος VIRGO SMART για 2 μέτρα έως και 200 κιλά, IGEA BT για 2,5 μέτρα έως και 250 κιλά, E5 για 1,8 μέτρα έως 100 κιλά.

VIRGO SMART BT A για 2m έως 200 κιλά
IGEA BT 24V για 2,5m έως 250 κιλά
E5 BT A 24V για 1,8m έως 100 κιλά

Ηλεκτρομηχανικοί βραχίονες με άρθρωση για καγκελόπορτες ανοιγόμενες του οίκου BFT, τύπος VIRGO SMART για 2 μέτρα έως και 200 κιλά, IGEA BT για 2,5 μέτρα έως και 250 κιλά, E5 για 1,8 μέτρα έως 100 κιλά.

ELI AC A 230 έως 4m
ELI AC A 230 έως 4m
ELI BT A 24 έως 4m
ELI BT A 24 έως 4m

Υποδαπέδιοι ηλεκτρομηχανικοί μηχανισμοί για καγκελόπορτες ανοιγόμενες του οίκου BFT, τύπος ELI AC A 230 για 4 μέτρα, ELI BT για 4,0 μέτρα. Eκδόσεις και σε VELOCE.

GIUNO ULTRA BT A έως 5m 800kg
GIUNO ULTRA BT A έως 5m 800kg
ORO έως 2,5m 200 κιλά
ORO έως 2,5m 200 κιλά
LUX έως 5m 800 κιλά
P7/P4,5 έως 7m 500 κιλά

Υδραυλικοί Βραχίονες για καγκελόπορτες ανοιγόμενες του οίκου BFT, τύπος GIUNO ULTRA BT για 5, ORO για 2,5 μέτρα έως και 200 κιλά, LUX για 5 μέτρα έως 800 κιλά, P7, P4,5 για 7 μέτρα έως 500 κιλά.

SUB έως 3,5m 800 κιλά
SUB έως 3,5m 800 κιλά
SUB BT εώς 2,5m 800 κιλά
SUB BT εώς 2,5m 800 κιλά

Υποδαπέδιοι μηχανισμοί για καγκελόπορτες ανοιγόμενες του οίκου BFT, τύπος SUB για 3,5 μέτρα έως 800 κιλά, SUB BT για 2,5 μέτρα έως 800 κιλά.

Oι μηχανισμοί της BFT διατίθενται και σε kit παρέχοντας πλήρη χρησιμότητα με μεγάλη εξοικονόμηση χρήματος. Το τυπικό kit περιλαμβάνει πλακέτα, 2 μοτέρ με βάσεις, 2 τηλεχειριστήρια, φάρο 230 LED, φωτοκύτταρα ασφαλείας και manual εγκατάστασης και συντήρησης.

anoigomenoi kagkeloporta-31

Eιδικό αξεσουάρ στους αυτοματισμούς ανοιγόμενης καγκελόπορτας αποτελεί η ηλεκτρομηχανική κλειδαριά δαπέδου. Βγαίνει σε 230 και σε 24 και είναι απαραίτητη για ανοίγματα άνω των 2,8 μέτρων μήκους και για πόρτες τυφλές όπου ασκείται μεγαλύτερη ανεμοπίεση.

Πατήστε την εικόνα για να δείτε τον κατάλογο EBP A BTF

Πατήστε την εικόνα για να δείτε τον κατάλογο EBP Manual

Gallery

Καλέστε μας άμεσα για να κάνουμε δωρεάν, μια οικονομοτεχνικη μελέτη στον χώρο που σας ενδιαφέρει.