Γενικό προφίλ

Ρολα ασφαλείας (καταστημάτων, οικίας, γκαράζ) κανονικής χρήσης

Τα κύρια μέρη που απαρτίζουν ένα ρολό ασφαλείας είναι 3 και διακρίνονται στους οδηγούς, τον άξονα και την κουρτίνα-πλέξη. Τα δευτερεύοντα στοιχεία είναι τα κουτιά καλύψεως και τα αξεσουάρ που εφοδιάζουν ένα ρολό, όπως κλειδαριές, μοτέρ, τηλεχειρισμός και άλλα.
FOTO1
1) Άξονας ελατηρίων. O άξονας με τα ελατήρια αποτελούν την “καρδιά” του ρολού ασφαλείας και η καλή ποιότητά τους εξασφαλίζει τη σωστή και ομαλή λειτουργία του. Το ελατήριο φιλοξενείται μέσα στο τύμπανο και είναι αυτό που εξασφαλίζει την χειροκίνητη λειτουργία του ρολού, παράγοντας τόση ροπή έτσι ώστε να αντισταθμίζει το βάρος του ρολού σε κάθε θέση της διαδρομής του.

Το κάθε ρολό  έχει το δικό του ζύγισμα ανάλογα με το βάρος του και τις διαστάσεις του και άρα διαφορετικό αριθμό ελατηρίων και τύπο. Το ίδιο ισχύει και με τον άξονα που κατασκευάζεται ανάλογα με το πλάτος και το βάρος της κουρτίνας.

Τα ελατήρια σηκώνουν το ρολό και όχι το μοτέρ. Για το λόγο αυτό η LOWEDOORS έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του ελατηρίου τοποθετώντας στους πελάτες της ελατήρια, με 3 χρόνια γραπτή εγγύηση ή 35000 στροφές. Αναφορικά με τους άξονες, για ρολά ασφαλείας πάνω από 4,00m τοποθετούμε άξονα Φ76 για να μην κάνει κοιλιά ο άξονας και τα τύμπανα μας είναι κλειστού τύπου, προστατευμένα από σκόνες και υγρασίες παρέχοντας μεγαλύτερη βιωσιμότητα στο ελατήριο. Τέλος, ακόμα ένα πλεονέκτημα που διαθέτουν του κλειστού τύπου τύμπανα είναι πώς λόγω της μετάδοσης που γίνεται με δέστρες και όχι με γάντζο και σε συνδυασμό με το εξωτερικό τους κάλυμμά από καουτσούκ-πλαστικό δεν επιβαρύνουν το ελατήριο τους και προστατεύουν το προφίλ του ρολού διατηρώντας την βαφή κατά το τύλιγμα άθικτη.
2) Οδηγοί ρολού. Οι οδηγοί ποικίλουν τόσο στο πάχος όσο και στο μέγεθος και διακρίνονται στους απλούς λεγόμενους «Π» και στους βιομηχανικούς ή ασφαλείας «Ω» που φέρουν και λάστιχο και βουρτσάκι επιτυγχάνοντας έτσι ομαλότερη και πιο αθόρυβη λειτουργία κίνησης.

Οδηγός 2cm, 4cm, 6cm απλός, ιδανικός για χώρο με μικρές απαιτήσεις, κατάλληλος για δικτυωτά ρολά και γενικά σε καταστήματα που οι οδηγοί καλύπτονται από γυψοσανίδα.

Οδηγός 5x7cm, 7cm x7cm και 11 χ7cm βιομηχανικού τύπου ασφαλείας με λάστιχο και βουρτσάκι, κατάλληλος για οικιακή και βιομηχανική χρήση. Παρέχει αθόρυβη λειτουργία και μέγιστη ασφάλεια.


Για ρολά άνω των 5 μέτρων απαιτείται 11cm οδηγός για μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε
ανεμοπίεση.

Ειδικής κατασκευής οδηγός με ενσωματωμένο κοιλοδοκό μέσα στον οδηγό που με τη βοήθεια αγκυρίου στο τελείωμα του προφίλ παρέχει μεγαλύτερη ανεμοπίεση αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση προσπάθειας τραβήγματος του ρολού.

Νέος οδηγός αλουμινίου, υπερισχυμένος 9Χ5 cm. Έχει ενσωματωμένο κοιλοδοκό στην πλάτη του, για πιο δυνατό κράτημά, παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια. Ακόμα παρέχει πλήρως αθόρυβη λειτουργία λόγω του διπλού βουρτσάκι, που απορροφάει όλους τους κραδασμούς. Κατάλληλος για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Ιδανικός για ανοίγματα που έχουν λίγο χώρο στήριξης αλλά απαιτούν μέγιστη ασφάλεια. Ο οδηγός αυτός διακρίνεται για την υψηλή ασφάλεια το μικρό τζογάρισμα που παρέχει στο ρολό την ανθεκτικότητα του υλικού και υψηλή αισθητική που παρέχει.

Στο τελείωμα τους οι οδηγοί είναι κολλημένοι με τις σημαίες που φέρουν ειδικές βάσεις, τις χούφτες, για να συγκρατούν τον άξονα. Οι διαστάσεις της σημαίας ποικίλουν ανάλογα με το ύψος του κάθε ρολού και διακρίνονται σε 33×33, 35×35, 37×37, 40×40, 45×45, 50×50.

Στο τελείωμα της σημαία έχει κολλημένα stop λάμες για να τερματίζει το ρολό μηχανικά όταν γίνεται χειροκίνητο. Το ρολό που δεν έχει κολλημένα stop είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει κάποια στιγμή ατύχημα.

Σε  περιπτώσεις που δεν έχουμε πολύ χώρο για το τύλιγμα του ρολού, η LOWEDOORS τοποθετεί ένα νέο stop ασφαλείας που μας επιτρέπει να έχουμε το μικρότερο δυνατόν τύλιγμα -κρέμασμα του ρολού.

3) Κουρτίνα ρολού. Η κουρτίνα ρολού αποτελεί το κύριο σώμα του ρολού και διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες για προβολή, για ασφάλεια αλλά και για αισθητικούς λόγους. Η LOWEDOORS παρέχει πολλά προφίλ σε κουρτίνα καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη του πελάτη. Η βασική διάκριση των ρολών είναι σε ρολά κλειστού τύπου και ανοιχτού τύπου.

Ρολό κλειστού τύπου. Διακρίνονται για τον υψηλό δείκτη ασφαλείας, ιδανικά για χώρους όπου απαιτείται μεγάλη ασφάλεια χωρίς απαιτούμενη προβολή. Δύναται να παρέχουν και θερμοηχομόνωση τοποθετώντας ρολά διπλού τοιχώματος με συμπαγή μόνωση πολυουρεθάνης. Κατόπιν ειδικής επεξεργασίας διάτρησης τα ρολά κλειστού τύπου μπορούν να παρέχουν και προβολή, φωτισμό αλλά και εξαερισμό. Μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορες διαστάσεις ακόμα και σε υπέρογκα ανοίγματα με την κατάλληλη μελέτη από την LOWEDOORS.

Κλειστού τύπου Lowe Κ11
Κλειστού τύπου Lowe ST double
Κλειστού τύπου Lowe ST double
Κλειστού τύπου Lowe D11

Ρολό ανοιχτού τύπου. Διακρίνονται για την υψηλή προβολή που παρέχουν όταν τα ρολά είναι κατεβασμένα και ονομάζονται δικτυωτά. Είναι κατασκευασμένα από γαλβανιζέ μασίφ σίδερο Φ8mm κυκλικής διατομής, που ενώνονται μεταξύ τους με λαμάκια γαλβανιζέ πάχους 1,5mm. Tα δικτυωτά ρολά είναι χειροποίητα και διακρίνονται σε 3 διαστάσεις: το μεγάλο μάτι 17×12, το μεσαίο μάτι 10×11 και το μικρό μάτι 7×5.

Μεγάλο ματι lowe 17x12
Μεσαίο ματι lowe 10x11
Μικρό ματι lowe 7,7x5

Τα ρολά κλειστού τύπου συρταρώνονται (το ένα φύλλο μέσα στο άλλο) και στο τελείωμά τους τοποθετείται πλαστική τάπα πολιαμιδίου που κρατάει σταθερά τα φύλλα κατά το τύλιγμα και μειώνει την τριβή που προκαλεί το ένα μέταλλο με το άλλο. Η εταιρεία μας τοποθετεί στα ρολά καλής ποιότητας πλαστικά, που δεν σπάνε, και έτσι το ρολό κυλάει ομαλά, χωρίς τριβές και θορύβους.

Στο τελείωμα τα ρολά φέρουν ποδιά κατωκάσι διπλού τοιχώματος αλουμινίου με λάστιχο στεγανοποίησης φούσκα εξασφαλίζοντας σωστή εφαρμογή στο δάπεδο , στιβαρότητα και ασφάλεια στο ρολό.

Νέα ποδιά αλουμινίου με πολύ ενισχυμένη γωνία

Κουτιά καλύψεως - μετώπες

4) Κουτιά καλύψεως – μετώπες: Το κουτί καλύψεως των ρολών είναι προαιρετικό και είναι κατασκευασμένο από γαλβανιζέ λαμαρίνα στράντζα, βαμμένο με ηλεκτροστατική βαφή πούδρα σε χρώμα επιλογής. Το κουτί καλύψεως είναι για αισθητικούς λόγους όταν το ρολό τοποθετείται από μέσα (π.χ. πίσω από το δοκάρι), αλλά είναι αναγκαίο όταν η τοποθέτηση γίνεται εξωτερικά και πρέπει να προστατευτεί το μοτέρ από καιρικές συνθήκες αλλά και από ανεπιθύμητους επισκέπτες που θα έχουν εύκολη πρόσβαση στον μηχανισμό του ρολού εν ελλείψει του κουτιού καλύψεως.

Κουτί καλύψεως 2 πλευρών ή αλλιώς κουτί “Γ” αποτελούμενο από 2 τεμάχια και πλευρικά καπάκια για πλήρη κρύψιμο ντίζας χειροκίνησης και καλωδίων. Τo χρησιμοποιούμε όταν από πάνω έχουμε κάλυψη όπως π.χ μπαλκόνι.

Κουτί καλύψεως 3 πλευρών ή αλλιώς κουτί “Π” αποτελούμενο από 3 τεμάχια και πλευρικά καπάκια για πλήρη κρύψιμο ντίζας χειροκίνησης και καλωδίων. Τo χρησιμοποιούμε όταν πάνω έχουμε κενό για προστασία και της πάνω πλευράς.

Μετώπη στράντζα όταν το ρολό τοποθετείται μέσα στο άνοιγμα με το τύλιγμα μέσα, χωρίς την ύπαρξη δοκαριού. Η μετώπη ουσιαστικά δημιουργεί το δοκάρι που κρύβει το τύλιγμα του ρολού. Η μετώπη στηρίζεται σε βάσεις μεταλλικές που στηρίζονται αριστερά– δεξιά.

5) Kit ενίσχυσης ασφαλείας ρολού

Στις μέρες μας παρατηρείτε έντονα το φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η έλλειψη αστυνόμευσης και οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι κάποια από τα αίτια αυτής της καθημερινής τάσης. Δυστυχώς, πλέον καταγράφεται με δραματικούς ρυθμούς η αύξηση σε ένοπλες ληστείες και οι οργανωμένες επιθέσεις επικίνδυνων συμμοριών. Ιδίως στους εμπορικούς χώρος παρατηρούνται στοχευόμενα χτυπήματα από εγκληματίες οπλισμένους με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις. Συμβατικά συστήματα ασφαλείας όπως συναγερμοί και security δεν επαρκούν για την προστασία του χώρου σας, ακόμα και τα ρολά ασφαλείας κατά το πλείστον παλιά προφίλ ή ανοιχτού τύπου (δικτυωτά προφίλ) δεν μπορούν να αντισταθούν στις μελετημένες επιθέσεις.

Η LOWEDOORS εμπνευσμένη με τα σημερινά φαινόμενα της εποχής, προτείνει είτε σε υφιστάμενα ρολά ασφαλείας είτε σε νέα μελλοντικά εγκατεστημένα κάποια έχτρα μέτρα ασφαλείας για την θωράκιση των ρολών σας.

Κάλυψη Οδηγών Με Κοιλοδοκούς: Ένα σημαντικό ρόλο στα ρολά ασφαλείας διαδραματίζουν οι οδηγοί κύλισης, όσο πιο ενισχυμένοι και μεγάλοι στο βάθος είναι τόσο καλύτερο κράτημα και
αντιδιαρρηκτική προστασία προσφέρουν. Με την τοποθέτηση ενισχυμένων κοιλοδοκών καταφέρουμε να φωλιάσουμε τους οδηγούς, να αποτρέψουμε την χρήση εργαλείου και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ‘καβουριάσματος’ του οδηγού.

Η επιλογή των κοιλοδοκών γίνεται ανάλογα το πλάτος και το βάθος του οδηγού κύλισης.

Ενίσχυση ποδιάς με κοιλοδοκούς. Για μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερο πάτημα της κουρτίνας του ρολού, τοποθετούνται ειδικοί κοιλοδοκοί 40Χ 40 με γύρισμα- γωνιά στο τελευταίο φύλλο του ρολού, την ποδιά. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε την ενίσχυση των τελευταίων φύλλων όταν το ρολό είναι κλειστό και αποτρέπουμε την χρήση εργαλείου, καθώς και την δυνατότητα τραβήγματος από κάτω. Για μεγαλύτερη ασφάλεια τοποθετούνται 2 κοιλοδοκοί, εξωτερικά και εσωτερικά της ποδιάς.
Πλευρικές κλειδαριές ασφαλείας. Οι κλειδαριές ασφαλείας τοποθετούνται σε χειροκίνητα αλλά και σε ηλεκτρικά ρολά ασφαλείας. Στα χειροκίνητα αποτελούν την μοναδική ασφάλεια κλεισίματος, στα ηλεκτρικά όμως αποτελούν ένα έχτρα μηχανικό μέσο διασφάλισης της ασφάλειας του ρολού.
Ποδιά ασφαλείας αυτόματου κλειδώματος. Στο κατωκάσι των ρολών, γίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης αυτόματων μηχανικών κλειδαριών, για έχτρα ασφάλεια. Με το που τερματίσει το ρολό λόγω βάρους, βγαίνουν 2 αντιβανδαλιστικές γλώσσες και στις δύο πλευρές του ρολού με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα πραγματικά ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ ΡΟΛΟ.
6) Αξεσουάρ ρολού

Χειροκίνητο ρολό

ο χειροκίνητο ρολό κλειδώνει με ενσωματωμένες κλειδαριές πάνω στο μεταλλικό φύλλο του ρολού. Η κλειδαριά μπορεί να είναι μονή και να βρίσκεται στο κέντρο με διπλό πίρο ή διπλές κλειδαριές στις 2 άκρες του ρολού. Η εταιρεία μας δουλεύει κλειδαριές prefer Ιταλίας για τα χειροκίνητα ρολά της.

Υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής κλειδαριάς με κλειδί ασφαλείας μη αντιγράψιμο κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Η εταιρεία μας διαθέτει επίσης σύστημα καμπάνας-κλειδαριάς της PREFER που παρέχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια εφόσον ένα μέρος της τοποθετείται στο ρολό και ένα μέρος της πακτώνεται μέσα στο έδαφος.

Ηλεκτρικό ρολό

Το ηλεκτρικό ρολό για να δουλέψει άρτια χρειάζεται τον κινητήρα, τον πινακοδέκτη λειτουργιών και τα τηλεχειριστήρια που δίνουν την εντολή για κίνηση λειτουργίας.

1)Κινητήρας

2)Πλακέτα

3)Τηλεχειρισμός

4)Φωτοκύτταρα ασφαλείας

Οι κινητήρες των ρολών αναλύονται αναλυτικά στην ενότητα μοτέρ ρολών και αντίστοιχα οι πλακέτες στα αξεσουάρ αυτοματισμών μαζί με τα τηλεχειριστήρια και όλα τα αξεσουάρ που μπορεί να φέρει ένας κινητήρας.

Καλέστε μας άμεσα για να κάνουμε δωρεάν, μια οικονομοτεχνικη μελέτη στον χώρο που σας ενδιαφέρει.